Portal 072info

Skandal u Hrvatskoj: Čistačica asistirala hirurgu tokom operacije

Hrvatska čistačica Lidija Mraz (46) iz Bjelovara poslala je dopis Ministarstvu zdravlja da se žali jer je morala u operacionu salu da asistira hirurgu koji je operisao jednog pacijenta.

– Za 27 godina rada nisam doživjela da me neko pozove u salu za vrijeme operacije, a kamoli da pridržavam noge pacijenata. Šokirala sam se kada su mi rekli da obučem zaštitnu odjeću. Skočio mi je pritisak i odvezli su me na ispitivanje, a potom su mi na odjeljenju za neurologiju stabilizovali pritisak. Na bolovanju sam do daljeg – rekla je šokirana čistačica za Glas Slavonije.

Ona je o ovom događaju prije dvije nedelje uputila dopis Ministarstvu zdravlja, a nakon svega kaže da sličnu naredbu nikad više ne bi izvršila, kao i da joj je žao što će nakon ovoga pacijenti vjerovatno biti skeptični prema operacijama u Opštoj bolnici Bjelovar znajući da u salu može da uđe bilo ko.

Doktor Grabovac je potvrdio da je čistačica bila pozvana da drži nogu pacijenta, ali je istakao da su slični primjeri postali uobičajena praksa u svim hrvatskim bolnicama.

Podijelite članak