Portal 072info

SKANDAL U TUZLI: Studentica s prosjekom 10,0 ostaje bez nagrade jer je natječaj skriven od javnosti!?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

tuzla-webNa službenoj web stranici Općine Tuzla, www.tuzla.ba, može se pronaći dokument koji nosi naslov “Lista učenika i studenata koji su ispunili uslove po javnom pozivu za Nagradu za ostvarene nadprosječne rezultate u 2013. godini”, ali ne i javni poziv na osnovu kojega su učenici i studenti i studenti konkurirali za nagradu.

Ta činjenica za nekoga može biti nevažna sitnica, ali ne i za nekoga ko ostvaruje dobre rezultate u školi ili na fakultetu te s nestrpljenjem očekuje raspisivanje natječaja. Nije teško zamisliti kako se osjeća neko ko iščekuje natječaj, a umjesto njega dočeka rezultate.

Jedna na taj način izigrana studentica Univerziteta u Tuzli koja u svom indeksu ima isključivo desetke, javila se našem portalu.

“Svakodnevno sam pratila objave, kako na stranici Općine Tuzla, tako i na raznim info portalima. Ali Javni poziv za dodjelu Nagrade Općine Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika i studenata nigdje nije objavljen. Prije par dana se odjednom pojavio taj Javni poziv, ali je naravno istekao”, kaže ogorčena studentica, čiji identitet je poznat redakciji portala Doznajemo.com.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Link na kojem se natječaj može vidjeti, međutim, ne vodi na web stranicu općine Tuzla, nego na stranicu jedne tuzlanske firme. To je ujedno i jedino mjesto na internetu na kojem se tekst javnog poziva može pročitati!

“Kada sam nazvala Službu za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Općine Tuzla rekli su mi da je Javni poziv za dodjelu Nagrade općine Tuzla objavljen 10. 3. 2014., na svim portalima i stranici Općine Tuzla i da su svi znali za to i predali prijave na vrijeme. Što nije tačno. Na stranici Općine Tuzla nema ništa o tome, ni jedan portal nije objavio poziv. Stranica stipendije.ba na društvenoj mreži Facebook objavljuje sve Konkurse za dodjelu stipendija, studentskih kredita, nagrada i sl.. Na toj stranici ima samo Javni poziv za dodjelu Nagrade Općine Tuzla iz 2013. godine. Ima još studenata koji su mi se javili sa istom pričom, pratili su objave na info portalima kako bi se prijavili na ovaj Konkurs. Ali Konkurs se pojavio tek kada je istekao”, kaže ogorčena studentica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Lista učenika i studenata koji su ispunili uslove za dodjelu Nagrade objavljena je na stranici Općine Tuzla 25. 4. 2014. “Nije mi jasno gdje su vidjeli Javni poziv. Ako je meni slučajno promakao pa nisam vidjela, nemoguće da baš niko od mojih kolega i kolegica nije vidio, a svi smo svakodnevno pratili objave na portalima. Na stranici Općine nema Javnog poziva, iako su nam rekli da je poziv objavljen na stranici Općine. Imaju samo rezultati ‘Javnog’ poziva”, dodaje ogorčena studentica tuzlanskog Univerziteta.

Ako neko sumnja u njezine riječi, na raspolaganju mu je Google pa će se lako uvjeriti da dokumenta koji nosi naslov “JAVNI POZIV za dodjelu Nagrade Općine Tuzla za ostvaren natprosječan uspjeh učenika i studenata sa područja općine Tuzla” nigdje na webu nema, osim na stranici firme čije ime ne želimo spominjati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

A budući da su se neki učenici i studenti ipak prijavili, očito je da je javni poziv do njih došao nekim drugim putem.

Doznajemo.com

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME