Skandal u vojsci: Član specijalne jedinice uhapšen zbog preprodaje goriva

gorivo vu7 ilustracija 10042020 696x347 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Novi skandal u Hrvatskoj vojsci. Nova TV saznaje da je na splitskom području priveden upravni narednik zbog nelegalne prodaje goriva.

Pripadnik specijalne jedinice HV-a priveden je zbog sumnje u ilegalnu preprodaju goriva koju je organizirao u improviziranoj stanici pored Splita, neslužbeno je potvrđeno za Novu TV iz više izvora.

Ovaj dobro uhodan posao funkcionirao je na poziv. Prema informacijama, dočasnik Hrvatske vojske gorivo je prodavao ispred porodične kuće.

ČITAJ JOŠ:  SUD BIH I KORONA Šta će biti sa predmetima gdje ročišta nisu održana već mjesecima

U dvorištu je imao improvizirani spremnik od dvije hiljade litara, s brojačem i pištoljem za lijevanje, a gorivo je prodavao povoljnije.

Cijena se kretaka i do dvije i pol kune (oko 65 pfeninga) niže od cijena na tržištu. Istragu je pokrenula vojna policija i slučaj predala Ministarstvu unutarnjih poslova.

Uskoro bi se trebalo saznati je li imao pomagača i kako je dolazio do goriva kada ga je prodavao za nižu cijenu od tržišne. U sve se uključilo i Državno tužilaštvo Hrvatske

GODISNJICA
MARKETING