Skandalozna izjava Milanovića o Srebrenici: Da ću se klanjati nekim idolima, neću

Skandalozna izjava Milanovića o Srebrenici: Da ću se klanjati nekim idolima, neću

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se javnosti u Gospiću. Govorio je o Bosni i Hercegovini, a odjeknula je još jedna skandalozna izjava Milanovića o Srebrenici. 

Na presici se dotaknuo i novoizabranog predsjednika RS Milorada Dodika. Za njega je rekao da se usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

Platili Kinezi

“Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali, kao da je ćuko. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriot, nikad se nećemo slagati u svemu. Ali oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH. Jelena Trivić – pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika”, rekao je.

“Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića niti je protiv njega, nego je divlje neovisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Josipovićem na 2 milijuna glasova, uključujući dijasporu”, rekao je.

Dodik je Srbin kojeg želim za susjeda 

Kaže da HDZ nikada neće dovesti u red izborne jedinice.

“Kažu da bi to unijelo svađalački ton. Bolje krasti nego se svađati”, zaključio je Milanović.

Dodika je Milanović spomenuo i ranije tokom presice, kada je govorio o Srebrenici i Jasenovcu.

“Postoje puno veći zločini po nepravdi i trajanju. Kao što nama dio Srba lijepi etiketu za Jasenovac – a to sam zamolio Dodika da spusti loptu – tako sada muslimani i Bošnjaci pokušavaju ubiti boga u Srbima. To je korak do toga da Srbe nazivate genocidnim narodom. I na kraju, kakve veze Dodik, a posebno ja imam sa Srebrenicom? Da ću se klanjati nekim idolima, neću”, rekao je Milanović.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica