SKANDALOZNE SCENE IZ FOČE: Napadnuti juniori NK Bosna Visoko, mladi fudbaler završio u bolnici (VIDEO)

SKANDALOZNE SCENE IZ FOČE: Napadnuti juniori NK Bosna Visoko, mladi fudbaler završio u bolnici (VIDEO)

Danas je u Foči prekinuta utakmica između juniori FK Sutjeskai NK Bosna Visoko, piše 072info.

Prilikom vodstva NK Bosne protiv domaće FK Sutjeska rezultatom 4-6 prisutni navijači utrčali su u teren i napali mlade igrače iz Visokog.

Kako saznajemo, mladi igrač NK Bosna Ibrahim Osmanović završio je u bolnici.

Policija vrši uviđaj i traga za napadačem.

Također, oglasili su se i iz NK Bosna Visoko o ovom sramotnom slučaju.

“Kako nam je javio predstavnik našeg kluba Edin Muzaferija koji se nalazi sa juniorima i kadetima u Foči nakon obavljenih pregleda Ibrahim Osmanović je na putu u Policijsku stanicu gdje će dati izjavu. Potpredsjednik kluba Adnan Jašarspahić i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić razgovarali su sa našim igračem.

– Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao nalaze pretraga. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji kada je osjetio udarce i izgubio svijest. Uz sve to od siline udarce ovog očito psihički poremećenog čovjeka koji je nasrnuo na dijete slomljen mu je i jedan zub – rekao nam je Jašarspahić.

– Čim sam vidio informaciju u medijima odmah sam pozvao predstavnika našeg kluba koji se nalazio u bolnici sa Ibrahimom. Razgovarali smo kratko i na svu sreću rekao mi je nakon početnog šoka da se dobro osjeća i da upravo ide u policiju kako bi dao izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija uraditi svoj posao kako treba obzirom da je objavljena i slika i video napadača, a našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna želim sretan put do Visokog – izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.

NK Bosna se zahvaljuje osoblju bolnice u Foči na vrlo korektnom i profesionalnom odnosu koji su sve učinili da se pruži sva potrebna pomoć našem igraču. Također se zahvaljujemo osoblju Centra za socijalni rad za maloljetnike kao i policijskim inspektorima na profesionalnom odnosu”, napisali su na zvaničnoj stranici kluba.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica