Portal 072info

Skandalozno: Bh. inspektori još u maju otkrili opasno pileće meso iz Makedonije, ali šutjeli sve do sada..

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inspekcija za hranu RS sa glavnim inspektorom Pejom Đurašinovićem na čelu još u maju je saznala da su proizvodi mesne industrije “Pekabesko” štetni za zdravlje ljudi, ali je o tome obavijestila Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tek 4. decembra nakon čega je hitno zabranjen njihov promet

Ustvrdila je to pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radmila Čojo. Ministarstvo poljoprivrede je u petak zabranilo promet proizvoda makedonskog “Pekabeska”, jer je u njima otkriven sadržaj aditiva iznad dozvoljenog, koji ima kancerogeni učinak,  piše Glas Srpske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čojo je istakla da je Republička uprava za inspekcijske poslove u maju od Inspekcije za hranu dobila rezultate analize, koji su pokazali da proizvodi makedonske firme “Pekabesko” imaju povećan sadržaj fosfata. Analizu je obavio Institut za javno zdravstvo RS.

– U potpunosti je izostala koordinacija republičke Inspekcije za hranu, koja je bila dužna da odmah informiše Ministarstvo, kako bi na osnovu procjene rizika bila određena zabrana plasiranja i trgovine štetnih proizvoda “Pekabeska” – naglasila je Čojo i dodala da Ministarstvo poljoprivrede od Inspektorata RS zahtijeva da sprovede istragu i da ih informiše o preduzetim mjerama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Đurašinović je rekao da je inspekcija za hranu u ovoj godini uzorkovala više raznih proizvoda firme “Pekabesko” i da je, kao što su već i informisali javnost, samo kod jedne vrste proizvoda “gold pileći file” u tri pošiljke utvrdila povećan sadržaj fosfata.

depo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME