Portal 072info

SKANDALOZNO: Spavaj sa mnom, pa će ti sin igrati u prvom sastavu!

Holandska policija potvrdila je da će istražiti optužbe o navodnom seksualnom uznemiravanju koje se događa u amsterdamskom klubu Zeeburgia. Pod sumnjom je nekoliko trenera iz klupskog omladinskog pogona.

Zeeburgia je poznata kao klub koji ima odličnu nogometnu školu iz koje su, među ostalima, potekli i aktualni nizozemski reprezentativci Adam Maher i Luciano Narsingh, kao i predviđena buduća zvijezda, 20-godišnji Oussama Tannane. No, osim što se dobro radi s malim nogometašima, čini se da se u Zeeburgiji događaju neke stvari koje nimalo ne služe na čast klubu, prenose sportski.net.hr.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nekoliko trenera iz omladinskog pogona optuženo je, naime, da seksualno uznemiravalo majke nogometaša. Tačnije, u zamjenu za seks obećavali su im da će njihovi sinovi igrati. Kao dodatak tome, klub je pod istragom i zbog mogućih financijskih malverzacija.

Predsjednica Zeeburgije Marianne van Leeuwen poručila je da će klub u potpunosti sarađivati s policijom, ali je i dodala da je istraga još u toeku, te zasad ništa nije dokazano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“U ovom trenutku želimo biti maksimalno oprezni u izjavama iz poštovanja prema našim zaposlenicima, volonterima i članovima”, rekla je Van Leeuwn holandskim medijima.

avaz.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME