Portal 072info

SKANDALOZNO: Spavaj sa mnom, pa će ti sin igrati u prvom sastavu!

Holandska policija potvrdila je da će istražiti optužbe o navodnom seksualnom uznemiravanju koje se događa u amsterdamskom klubu Zeeburgia. Pod sumnjom je nekoliko trenera iz klupskog omladinskog pogona.

Zeeburgia je poznata kao klub koji ima odličnu nogometnu školu iz koje su, među ostalima, potekli i aktualni nizozemski reprezentativci Adam Maher i Luciano Narsingh, kao i predviđena buduća zvijezda, 20-godišnji Oussama Tannane. No, osim što se dobro radi s malim nogometašima, čini se da se u Zeeburgiji događaju neke stvari koje nimalo ne služe na čast klubu, prenose sportski.net.hr.

Nekoliko trenera iz omladinskog pogona optuženo je, naime, da seksualno uznemiravalo majke nogometaša. Tačnije, u zamjenu za seks obećavali su im da će njihovi sinovi igrati. Kao dodatak tome, klub je pod istragom i zbog mogućih financijskih malverzacija.

Predsjednica Zeeburgije Marianne van Leeuwen poručila je da će klub u potpunosti sarađivati s policijom, ali je i dodala da je istraga još u toeku, te zasad ništa nije dokazano.

“U ovom trenutku želimo biti maksimalno oprezni u izjavama iz poštovanja prema našim zaposlenicima, volonterima i članovima”, rekla je Van Leeuwn holandskim medijima.

avaz.ba

Podijelite članak