Screenshot 3 95
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 29, 2021 @ 23:40
KATEGORIJA: Vijesti
FIXGEHALT

Nogometaši Željezničara danas su slavili u Han Bili rezultatom 6:0 protiv domaćeg Rudara, a utakmica je privukla ogromnu pažnju lokalnog stanovništva. Osim navijača Rudara, brojni neutralni fanovi nogometa stigli su na stadion u ovom malom mjestu blizu Travnika kako bi gledali velikana našeg sporta.

U Han Bili danas je vladala prava festivalska atmosfera, a na tribinama, kao i oko njih, bilo je prepuno nogometnih fanatika koji su željeli pogledati događaj kakav se ne dešava često u ovom malom mjestu.

Tako je jedan nogometni zaljubljenik odlučio otići “korak dalje”, pa je skinuo crijep sa obližnje štale kako bi snimio ovu utakmicu u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Iz FK Željezničar vrlo su zadovoljni što su sklopili novo prijateljstvo na sportskim terenima, pa su se tako zahvalili Rudaru.

“Zahvaljujemo se FK Rudar i svim mještanima Han Bile na sjajnom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji fudbalskog spektakla. Sretni smo zbog sticanja novih sportskih prijatelja i želja Kluba je da uskoro uzvrati gostoprimstvo Rudaru na prijateljskoj utakmici na Grbavici. Također, veoma smo zahvalni našim navijačima iz ovog dijela Bosne i Hercegovine koji su tokom svih 90 minuta bodrili našu ekipu do pobjede”, saopšteno je iz FK Željezničar.

Podsjetimo, Plavi s Grbavice su slavili rezultatom 6:0 i prošli su u osminu finala Kupa BiH. Golove za goste postizali su Zdunić, Bojo, Zec, Mekić, Jaganjac i autogol Osmančevića.

LIDER