Sklopljena saradnja kompanije Kraš i Nelt Grupe

Kraš Grupa i Nelt Grupa, regionalni lideri u svojim oblastima poslovanja, uspostavile su saradnju na polju distribucije, pokazujući spremnost da odgovore na sve veće zahtjeve tržišta i potrošača.

Saradnja osigurava značajan rast dostupnosti Kraš asortimana na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Albanije, te predstavlja širenje Neltovog distributivnog portfolija.

“Veoma nam je drago da u ovu saradnju ulazimo u godini u kojoj obilježavamo 110 godina postojanja Kraš Grupe. Osluškivanje potreba potrošača, razvoj i proizvodnja jednih od generacijama omiljenih brendova vodilje su nam u poslovanju. Vjerujemo da ćemo kroz saradnju s Nelt Grupom, renomiranim distributerom na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Albanije, napraviti dodatan iskorak u poslovanju na zadovoljstvo svih potrošača”, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraš prehrambene industrije.

“Kraš je poznat po kvalitetu i predstavlja vodeću kompaniju u svom području u regionu, a ugovor doživljavamo kao prirodnu saradnju dva uspješna sistema. Nelt teži konstantnom razvijanju i poboljšanju usluga distribucije i logistike i spremni smo za izazov kreiranja dodatne vrijednosti za novog principala kroz dostupnost proizvoda u prodajnim objektima širom regije”, kazao je Miloš Jelić, CEO Nelt Grupe.

Stvaranjem kvalitetnih i prepoznatljivih proizvoda i ukusa koji spajaju generacije, Kraš Grupa je najveća konditorska industrija u jugoistočnoj Evropi sa pet fabrika i oko 2.400 zaposlenih.

U svojoj proizvodnji obuhvata sve tri kategorije konditorskih proizvoda: kakao proizvode, kekse i vafle, te bombone. U ponudi ima više od 30 brendova od kojih su najpoznatiji praline Bajadera, Griotta i Fontana, čokolade Životinjsko carstvo i Dorina, bomboni Ki-Ki i Bronhi te keksi Jadro i drugi.

Dok je Nelt Grupa distributivno-logistički poslovni sistem koji povezuje 4.000 zaposlenih u 14 kompanija na 11 tržišta u Evropi i Africi.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakDa li Joe Biden može ponovo stvoriti ekonomiju u kojoj je odrastao
Sljedeći članakYouTube testira skrivanje broja dislike oznaka na videozapisima