Škola rukometa “ČELIK JUNIOR” na turnirima u Milanu i Dubaiju

Skola rukometa Celik Junior Zenica

Nakon što je uža i šira javnost bila upoznata sa planovima škole rukometa “Čelik Junior” iz Zenice za ovu godinu, te nakon početka Europske turneje ove škole i odlaska u Njemačku, Francusku, Austriju, Luksemburg, Sloveniju i Hrvatsku, stigao je poziv za nove turnire. Rijeć je o turniru u Italiji koji će da se održi u 7. mjesecu u blizini Milana, a na koji putuje kompletna škola rukometa, te o turniru u Dubaiju (UAE) ćime ova turneja stiće naziv “SVJETSKA TURNEJA”.

Poziv za Dubai je stigao nedavno na adresu škole, a svi su ga sa oduševljenjem kako pročitali, tako i prihvatili, jer je ovo znak da se za rad ove škole čuje više ne samo u Europi, nego i na drugim kontinentima. Ovo je velika stvar, kako za upravu, tako i za polaznike koji neprestano između sebe pričaju o ovome. Sigurni smo da će to pričati i drugi ljudi, u drugim gradovima, u drugim državama.

Škola rukometa “Čelik Junior” se okrenula organizaciji ovih putovanja, te se nada da će u “povoljnom” roku završiti sve potrebne “poslove”, pa na put krenuti bezbrižno. Tu je i niz drugih turnira na koje škola rukometa nije bila u mogučnosti otići iz razloga što se datumi odigravanja poklapaju sa već navedenim turnirima.

Škola rukometa “ČELIK JUNIOR” Zenica zajedno sa Rukometnim savezom u organizaciji SP za juniore

Školi rukometa “Čelik Junior” je povjerena organizacija Svjetskog Juniorskog prvenstva ispred lokalnog komiteta za Zenicu. Prvenstvo će se igrati u periodu od 14.-28.7.2013. godine. Ovo je još jedan dokaz uspiješnosti ove škole rukometa, što je prepoznao i rukometni savez. Budući da je ova škola početkom godine napravila pravi REGIONALNI RUKOMETNI SPEKTAKL koji će je zasigurno obilježiti nema sumnje da će SP u Zenici imati “poseban sjaj” znajuči o kakvim se ljudima radi.

REGIONALNI RUKOMETNI SPEKTAKL

Iako je tek završen 3. po redu “Turnir Prijateljstva”, a do narednog je ostalo sedam mjeseci mnogi klubovi svakodnevno šalju upite za IV Turnir Prijateljstva. Naravno, polahko i škola rukometa počinje da priča o njemu, jer sa sigurnošću možemo reći da kako trenutno stvari stoje na 4. Rukometnom spektaklu nadmašit će sami sebe. Na idućem turniru ćemo moći vidjeti ekipe iz cijele Europe, a da li će se organizatori zadržati na našem kontinentu ili će proširiti svoje granice pokazat će vrijeme.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE