ŠKOLA RUKOMETA ČELIK JUNIOR: Zahvaljujući stručnom kadru, Zeničani svoje vrijeme provode kvalitetno

Skola rukometa Celik Junior Zenica

Izuzetno uspješna i sve više javnosti interesantna Škola rukometa „Čelik Junior“ egzistira od 18. oktobra 2009. godine koja je osnovana zahvaljujući nekolicini sportskih radnika i zaljubljenika u rukomet. Škola ima za cilj promovisati ideju „zdravog život“ u svim segmentima sportskih aktivnosti sa posebnim akcentom u oblasti rukometa ali i organizaciji manifestacija koje imaju za zadatak animirati mlade da krenu putem sporta i zdravog života, odustajući od uličnog načina življenja i poroka koje isti nosi sa sobom.

Za četverogodišnje postojanje škola se sa pravom ponosi svojim velikim koracima koji su svakodnevno bivali veći i veći, a isti su postali prepoznatljivi kako u našoj državi, regionu ali i ostalim evropskim državama. Stotinu članova koji intenzivno treniraju i učestvuju na velikim takmičenjima širom Evrope pokazatelj su da stručni kadar škole svoj posao obavlja na zavidnom nivou, a isti je u slijedećem sastavu:

TRENERI:
Sanjin Aldobašić (profesor sporta i tjelesnog odgoja),
Adnan-Džemil Šaranović (profesor sporta i tjelesnog odgoja),
Afrodita Zeljko (profesor sporta i tjelesnog odgoja),
Benjamin Čeljo (profesor sporta i tjelesnog odgoja),
Vladimir Zeljko (licencirani trener, rukovodilac škole rukometa),
Karahmet Edin (direktor),
Džafić Amer (oficijelni fotograf),
Kenan Šišić (saradnik),
Abuš Nermin (saradnik)

Pozivi na razna učešća velikih turnira svakodnevno stižu na adresu škole što dovoljno govori o respektovanju iste od strane drugih gradova i država, a do sada su zabilježili pozive za učešće na turnirima HBD Youth Cup Dudelange Luxembourg, USDK Dunkerque France, Memorijalni međunarodni turnir Stanko Sivrić Međugorje, ali i na mnoge druge turnire. Tradicija ove škole jeste i organizovanje ljetnih i zimskih rukometnih kampova za sve uzraste svojih polaznika, što za rezultat ima adekvatnu pripremu za predstojeća takmičenja, a pored kampova, svake godine uspješno organizuju i međunarodne rukometne turnire za dječake i djevojčice.

U januaru 2013. godine, Škola rukometa „Čelik Junior“ bila je ponosni organizator 3. Međunarodnog rukometnog „Turnir(a) Prijateljstva“ za koji se zainteresovao veliki broj ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Turnir je bio namijenjen za dječake rođene 1998/99 i 1996/97 godine, a dvodnevno takmičenje održalo se u sportskoj dvorani „Bilmišće“ 5. i 6. januara. Ove godine, Škola rukometa Čelik Junior također će organzovati turnir, te još jednom u grad Zenicu unijeti sportsku atmosferu. Zasigurno će i ove godine zahvaljujući organizatorima Zenica biti centar sportskih dešavanja BiH, ali i čitave regije.

Također je važno istaći kako su volonteri iz Škole rukometa “Čelik – Junior” ispratili veliku rukometnu smotru u Gradskoj areni Zenica, te bili nosioci organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore.

Priča o ovoj školi još jedan je od pokazatelja da se Zenica ima čime ponositi, da mladost još uvijek zna prepoznati prije svega stručnost prilikom odabira kadra koji će ih obučavati, a pored stručnosti, valja pohvaliti i same osnivače škole bez kojih bi naša budućnost svoje vrijeme provodila na ulicama ili ‘pak „zakovana“ za svoje računare, proživljavajući svoje najbolje godine neadekvatno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica