Školski autobus pao u provaliju od 100 metara, vozača zaslijepilo sunce

Najmanje su tri osobe povrijeđene danas u Toskani nakon što je školski autobus sletio s ceste i survao se više od sto metara duboko u provaliju u šumovitom području, navodi se u izvještajima.

Vatrogasci su izvijestili da su povrijeđeni jedna odrasla osoba i dvoje tinejdžera u nesreći koja se dogodila u blizini Massa-Carrare.

Prebačeni u bolnicu

Povrijeđeni su prebačeni u bolnicu spasilačkim helikopterom. Povrijeđen muškarac vozač je autobusa. Na fotografijama s mjesta nesreće moglo se vidjeti kako se autobus zaustavio među drvećem i granama na padini. Spasioci iz gorske službe spašavanja i vatrogasci spustili su se do autobusa.

Prema novinama Corriere della Sera, vozač autobusa rekao je spasiocima da ga je zaslijepilo sunce i da je izgubio kontrolu nad vozilom.

U autobusu većinom učenici

U autobusu se u trenutku nesreće nalazilo dvadeset osoba, od kojih su većina bili učenici tinejdžerske dobi na putu prema svojim domovima.

Vozač je najprije bio zarobljen u vozilu, no spasioci su ga uspjeli osloboditi iako je zadobio ozbiljne ozljede zbog kojih je završio u bolnici. Većina učenika zadobila je lakše ozljede te im je pružena zdravstvena pomoć na mjestu događaja.