Portal 072info

Skopljak nije više trener RK Čelik, ostavka predsjednika ,,na čekanju”

Na sjednici Upravnog odbora Rukometnog kuba ,,Čelik” razmatrana je Informacija o završetku prevenstva u Premijer ligi BiH.

Ova, 2015. godina obilježena je polovičnim uspjehom: na kraju prethodne prvenstvene sezone 2014/2015. godine osvojeno je drugo mjesto u Premijer ligi BiH, te prvi put srebrna medalja Kupa BiH (finale Kupa sa ba-njalučkim ,,Borcem”), a na kraju u decembru ove godine postignut je najbolji uspjeh na međunarodnom planu – plasmanom u osminu finala medju 16 najbojih ekipa evropskog EHF Čelendžer kupa – zaključio je Upravni odbor ,,Čelika”.

Na kraju polusezone 2015/2016. godine osvojeno je veoma loše – peto mjesto u Premijer ligi BiH, najlošije u posljednjih pet godina. Medjum, postoji i ,,popravni ispit” i ako se sve ,,kockice” dobro poslože – Klub  može na proljeće uz velike napore izboriti treće mjesto  i plasman u ”Ligu 4” za šampiona BiH – zaključio je Upravni odbor.

ŠOK TERAPIJA

Da bi se na proljeće postigli očekivani rezultati i ,,Čelik” opet bio tamo na mjestu koje  mu pripada – neophodna je šok terapija: novi Upravni odbor, rekonstrukcija igračkog  i trenerskog kadra – zaključio je Upravi odbor ,,Čeli-ka”.

            Što se tiče ostavke predsjednika Kluba Paneta Škrbića, za koga je reče-no da su za vrijeme njegovog ,,predjednikovanja” ostvareni najbolji rezultati kluba u 65 godina postojanja – Škrbić je upoznao Upavni odbor o svojoj odluci i ona će ići u redovnu proceduru. Istovreno,  evidentirano je desetak imena ljudi koji su predloženi za  novi Uprani odbor, a pošto je konsttavano da je dosadašnjem trenuru Senadu Skopljaku istekao ugovor, te da on od 17. dece-mbra nije više trener RK  ,,Čelika”,  pomenuto je pet imena mogućih kandi-data za novog trenera ,,Čelika”.

Dobro je ,,pretresen” i spisak igrača – kaže se u saopštenju RK ,,Čelika” i napravljena su tri spiska –  jedan spisak igrača koje treba zadržati.

U RK ,,Čeliku”, drugi onaj po kome se treba zahvaliti nekolicini igrača i treći od desetak imena – novih kandidata za angažovanje 3-4 nova igrača, gdje, po mišjenju  Kluba treba dovesti dva beka-tri mlada ali isksuna beka i golmana – rečeno je na kraju u saopštenju RK ,,Čelika”.

– U svakom  slučaju dalja sudbina kluba zavisi od Gradske uprave i njegove te podrške Grada – poručuju iz RK ,,Čelika”, a to će se znati ovih dana.

Saopštenje RK Čelik

Podijelite članak