8 5
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport
Kurbani 2021

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) je pred današnji žrijeb parova prvog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka i Konferencijsku ligu izbacila grupe, tako da je poznato protiv kojih timova bi mogli igrati Borac, Sarajevo, Velež i Široki Brijeg. 

Borac je jedini predstavnik BiH u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nakon što je u nedavno završenoj sezoni osvojio titulu prvaka. Banjalučani neće biti nositelji, a potencijalni rivali izabranika Marka Maksimovića su rumunski Kluž, Budućnost iz Podgorice, armenski Alaškert i makedonska Škendija.

Sarajevo i Široki Brijeg bit će nositelji u sutrašnjem žrijebu i ne bi trebali dobiti teškog rivala, pa su tako potencijalni rivali tima sa Koševa armenska Noah, moldavski Milsami, crnogorska Podgorica i Dila Gori iz Gruzije. Široki Brijeg sutrašnji žrijeb može spojiti sa makedonskim Sileksom, gruzijskom Gagrom, armenskim Araratorm i albansom Vlzanijom.

Nešto teži zadatak trebao bi imati Velež koji nije nositelj pred sutrašnji žrijeb. Mogući rivali izabranika Feđe Dudića su: La Fiorita sa San Marina, slovenski Domžale, Santa Koloma iz Andore i Koleraine iz Sjeverne Irske. 

Žrijeb parova prve rudne kvalifikacija za Konferencijsku ligu održat će se sutra u Nionu od 13:00 sati.