Portal 072info

ŠKRBIĆ “Možemo i moramo “preskočiti” ekipe RK Maglaja i RK Dervente

Rukometni klub Čelik je u zimskoj prvenstvenoj pauzi konsolidao svoje redove. Zadržao je kostur tima koji je uspješno branio boje ,,crveno-crnih”  prethodnih četiri – pet  sezona, konsolidovao je Stručni štab, u oganizaciji kluba popeo na viši stepen…

Klub je jesenji dio prvenstva završio na petom mjestu, a sada je  cilj da se domogne trećeg mjesta i izbori play off – ,,Ligu 4”. Međutim, u posljednje vrijeme se pojavilo nekoliko izjava ljudi iz ovog kluba o borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, pa je ekspresno regovao predsjednik Čelika, Pane Škrbić.

Onaj kome nije cilj borba za vrhu tabele – može da ide!

Priče o borbi za opstanak Čelika u Premijer ligi su nebuloze, nerealne i možda alibi za eventualni neuspjeh u nekim narednim mečevima. Cilj Uprave i igrača Čelika je precizan i jasan: izboriti treće mjesto (ispred nas su RK Maglaj i RK Derventa) i ostvariti plasman u završnicu prvenstva – ,,Ligu 4”, gdje smo se redovno nalazli poslednjih godina. Drugi cilj je ponoviti prošlogodišnji plasman u finale Kupa BiH, gdje smo lani u finalu igrali sa Banjalučkim Borcem. Treći cilj je međunarodna rukometna scena, gdje smo se našli prvi put u 65 godina postojanja kluba – izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kuba Čelik i dodao: ,,onaj ko ne prihvata te ciljeve – može odmah ići iz Kluba!”

Nismo oslabljeni!

Netačna je informacija da smo oslabljeni u odnosu na prethodnu sezonu! Istina je, otišla su tri igrača (za Birdahića se još ne zna, možda se još vrati u Čelik jer je žalbeni postupak u toku), ali je i istina da je jedino Semir Memić od njih trojice imao punu minutažu u jesenjem dijelu prvenstva. Birdahić i Mehić su vrlo malo igrali (moža i neopravdano zahvaljujući tadašnjem treneru Senadu Skopljaku). Pobjede sami vrh na tabeli u Premijer ligi BiH su nam u prethodnim prvenstvima donosili igrači koji su i sada kostur tima: Aldin Begagić, Davor Kadić, Milan Duvnjak, Mirza Dervenčić, Edvin Begović, Eduard Martić, Bakir Buljugija, Edin Bajramović, Nermin Mujanović. Čak 9  igrača  – ističe predsjednik Škrbić.

U klubu nisu bili zadovoljni radom trenera u jesenjem dijelu prvenstva  i zato su angažovali  Stručni štab u kome su čak četiri rukometna stručnjaka iz Zenice: Meha Begovac, šef stručnog štaba, prof. Seldin Rizvanocvić, trener, prof. Bojan Tepić, trener i Jasmin Salihefendić, trener golmana.

Odlazak igrača u polusezoni će ipak biti nadoknađen sa dva mlada novoangažovana igrača: desnim bekom (ljevakom) i krilom, čime će klupa Čelika biti mnogo jača. Njihova imena i detalji o tome će se znati uskoro – zaključlio je na kraju razgovora Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

Dvije utakmice – dvije pobjede

U pripremnom  periodu Čelik je odigrao dvije prijateljske utakmice: u tuzlanskom Mejdanu protiv Slobode-Solane  i u Gradskoj areni Zenica, protiv RK Žepča. Obje utakmice Čelik je riješio u svoju korist: Slobodu je pobijedio rezultatom 29:27, a RK Žepče sa čak 51:26.

U ovim utakmicama priliku da se pokažu dobili su svi igrači na koje Stručni štab računa u nastavku prvenstva , a posebno su se istakli sva tri golmana (Polić, Sirčo i Tufekčić), te Kadić, Begagić, Dervenčić, Hodžić, Buljugija i Begović.

Podijelite članak