SKRIVENI TRIK KOJI BI MOGAO ZNAČAJNO UBRZATI VAŠ ANDROID: Potrebno je samo pratiti ova uputstva!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Android platforma je neosporno dobra i pruža određenu fleksibilnost i prilagođavanje kakve Windows Phone i iOS nemaju. Praktično za svaku funkciju koja na telefon nije fabrički postavljena, postoji aplikacija…

S druge strane to dovodi do instalacije velikog broja aplikacija, što na mnogim telefonima nije dobro rješenje, jer rad postaje spor, a telefon nema dovoljno radne memorije.

Ovo je boljka svih Androida, ne samo jeftinih, koji se s 512 MB RAM memorije gotovo ne mogu snaći s više od desetak ozbiljnijih aplikacija. Rješenje, makar za neke od Androida, postoji. Na Androidima, da bi omogućili bolji i brži rad, prvo je potrebno aktivirati “Developers Options”, opciju koja se pojavljuje u “Settings” meniju.

Skoknite na dno “Settings” liste i potražite meni “About”. Kad uđete, pronađite “Build number” informaciju i dodirnite je sedam puta. Ako je sve kako treba, nakon sedmog “tapa” trebali biste vidjeti obavijjest “You are now a developer!”, tj. “Settings” sad ima “Developers Options” aktivan.

Ovo rješenje trebalo bi dati rezultat na nekim uređajima, koji bi trebali “prodisati”, koristiti manje resursa za izvršavanje animacija i tranzicija i samim time poboljšati način rada. Ako ovaj savjet ne pomogne, vrijeme je za brisanje nekih aplikacija ili kupovinu novog Android telefona, s više RAM-a i interne memorije.

 

GODISNJICA
MARKETING