p 4
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 9, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici (Hrvatska) podignulo je optužnicu protiv 34-godišnjakinje koju terete da je kao majka grubo povrijedila prava djeteta, a terete ju i za kazneno djelo utaje.

Kako je objavilo Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, optužnicom se tereti da je kao majka i zakonska zastupnica djeteta (2008.) od 24. januara 2019. do 2. maja 2019., u Zagrebu, grubo povrijedila djetetova prava uslijed čega je prouzročena smrt djeteta.

Tereti ju se da je, unatoč višekratnom informiranju ljekara o prirodi bolesti i mogućim štetnim posljedicama neliječenja, svjesna svog postupanja po zdravlje i život djeteta te pristajući na sve posljedice, odbila dijete voditi liječniku i podvrgnuti ga daljnjim terapijskim postupcima i liječenju zbog čega je, uslijed neliječenja, došlo do brzog napredovanja i pogoršanja bolesti djeteta te smrtnog ishoda.

– Okrivljenicu se tereti i da je od 8. avgusta 2018. do 23. maja 2019. u Zagrebu, tokom medijske humanitarne akcije za potrebe liječenja djeteta, na djetetovo ime u banci otvorila račune na koje su razni donatori uplatili ukupni iznos od 985.830,00 kuna, prikupljen isključivo za liječenje djeteta, od kojeg je ona potrošila iznos od 422.546,00 kuna za lične potrebe, stoji na stranicama ŽDO-a.

LIDER