Skupština NSBiH danas odlučuje o smanjenju broja klubova u Premijer lige

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na današnjoj Generalnoj skupštini Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) trebalo bi da bude usvojena odluka promjeni broja klubova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, odnosno o smanjenju broja premijerligaša.

Izvršni odbor NSBiH je 19. marta prihvatio Prijedlog skraćenja BH Telecom Premijer lige BiH koja bi od sezone 2016./17. brojala 12 klubova. Prijedlog su prihvatili i entitetski savezi.

Da bi odluka stupila na snagu potrebno je da je podrže tri četvrtine delegata. Skupštinu NSBiH čini 60 delegata, 40 iz FBiH i 20 iz RS-a.

Na dnevnom redu Skupštine naći će se i Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Statuta NSBiH, verificiranje Odluke Izvršnog odbora NSBiH o razrješenju člana IO NSBiH, te Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja Izvršnom odboru NSBiH za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja u 2015. godini.

Pred delegatima će se naći i Plan rada NSBiH za 2015. godinu i Finansijski plan te Izvještaj o radu, Finansijski izvještaj i Revizorski izvještaj za 2014. godinu.

GODISNJICA
MARKETING