Portal 072info

Skupština o radu Službe za zapošljavanje

Biro za zaposljavanje Zenica - Ilustracija

Skupština Zeničko dobojskog na današnjoj sjednici nije prihvatila Izvještaj o radu Službe za zapošljavanje za 2014. godinu.

Statistički podaci iz Izvještaja ne govore puno,pri čemu je potvrđeno da Služba i dalje evidentirana nezaposlene osobe umjesto da više učestvuje u posredovanju u zapošljavanju,cijeni Samir Lemeš,zastupnik DF-a.

U brojnim diskusijama zastupnika iznova je ukazano da neregularnosti i sumnjive aktivnosti koje je provodio menadžment,uključujući mobing kao i stranačko zapošljavanje.

-Puno je materijala za nadležne institucije da se ispitaju navodi o nepravilnostima u radu u ovoj ustanovi,izjavio je Ivo Tadić iz HDZ-a,ukazavši da novom vršiocu dužnosti upravitelja treba dati podršku,te da bi efekti poduzetih mjera na sanaciji stanja mogli biti vidljivi do kraja godine,kada inače, nedavno smijenjeni direktor Ratko Orlandić odlazi u penziju.

-Cijenim da smo postavljanjem novih članova Upravnog i Nadzornog odbora,u čijoj je nadležnosti bila smjena direktora Službe,načinili značajan korak ka ozdravljenju narušenih međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi,kazao je resorni kantonalni ministar Nurđehan Šahinović.

Skupština je prihvatila Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti za prvo polugodište tekuće godine,a kasno popodne na razmatranju se našlo više Informacija,među kojima o aktuelnom stanju i ostvarivanju prava pripadnika branilačke populacije.Resorni ministar,Fahrudin Čolaković značajnim uspjehom smatra izmirenje naslijeđenih dugova iz protekle 3 godine u ukupnom iznosu od oko 4 miliona maraka.

Na dnevnom redu Skupštine bilo je i stanje privrede,odnosno stanje u oblasti pravosuđa za prošlu godinu.

RTVZE

Podijelite članak
Holler Box