Portal 072info

Skupština Sportskog saveza ZDK

U Zenici je danas održana izvještajno izborna skupština sportskog saveza Zeničko dobojskog kantona. Delegati su uz više primjedbi i sugestija na rad Saveza u proteklom četverogodišnjem  periodu usvojili izvještaj o radu sa generalnom ocjenom da Savez nije u potpunosti ispunio planirane zadatke i ciljeve.

Za novog predsjednika Sportskog saveza ZDK za period 2016/2020 godina izabran je  Jure Rašić iz Žepča. Zamjanik predsjednika je Semir Hamzić iz Zenice dok će funkciju tri podpredsjednika obavljati Asmer Mujanović, Izudin Husanović i Munever Zahirović. Na prvoj narednoj sjednici biće imenovano i novo 15-člano predsjedništvo Sportskog saveza, a slijedi i imenovanje koordinatora kao i formiranje radne grupe za izradu stepena implementacije Akcionog plana strategije u razvoju sporta u ZDK za period 2013-2017. godina.

Među glavnim ciljevima rada novog rukovodstva biće definisanje stvarne uloge Sportskog saveza ZDK, poboljšanje finansijske situacije,stručno usavršavanje trenera i sportskih radnika, kao i aktivnosti na modernizaciji sportske infrastrukture u kantonu.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box