Portal 072info

SKUPŠTINA ZDK: Bez podrške zastupnika na Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana ZZO ZDK

Danas je održan nastavak 7. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona na kome su razmatrane preostale četiri tačke, ranije usvojenog dnevnog reda od šest tačaka.

Na današnjoj sjednici Skupština Zeničko-dobojskog kantona je donijela Zaključak kojim je prihvaćen Nacrt Programa rada Vlade Zeničko-dobojskog kantona za 2019. godinu. U nastavku je Skupština donijela Odluku o izmjeni Poslovnika Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, predlagača Samira Karahasanovića, poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

U okviru pete tačke dnevnog reda razmatran je Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu,.

Po okončanju diskusije po ovoj tački dnevnog reda, Zaključak kojim Skupština Kantona daje saglasnost na Izvještaj o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za 2018. godinu, nije dobio potreban broj glasova zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona da bi bio donesen.

U konačnici rada na sedmoj sjednici Skupštine zastupnici su prihvatili Informaciju o stanju bezbjednosti na području Kantona za 2018. godinu.

Stručna služba Skupštine ZDK

Podijelite članak
  • 5
    Shares

Počitajte još

Nusret Imamović inicirao proširenje Komisije za tehnički prijem objekata pri dobijanju upotrebne dozvole

Redakcija

Ramo Isak otvoreno protiv kriminala u ŠPD-u: Pozvao sva ministarstva da rade i ispune obećanja stanovnicima Kantona

Redakcija

Ramo Isak: Izgraditi 10.000 kuća za turiste iz arapskih zemalja

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box