Portal 072info

Skupština ZDK danas razmatra i izvršenje budžeta za 2019. godinu

Skupština Zeničko-dobojskog kantona, koja će biti održana danas s početkom u 10.00 sati, razmatrat će ukupno 13 tačaka dnevnog reda, među kojima i Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu koji će prezentirati Vlada ZDK.

Na dnevnom redu današnje sjednice, između ostalog, naći će se i izvještaji o izvršenju za prošlu godinu Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja te Službe za zapošljavanje ZDK, kao i izvještaj o radu Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK, JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK te Kantonalnog zavoda za pravnu pomoć Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ponovo će se na dnevnom redu naći i prijedlog Odluke o imenovanju vršitelja dužnosti Kantonalnog pravobranitelja ZDK, koji na sjednici održanoj prošlog mjeseca nije usvojen, jer nije dobio podršku natpolovične većine zastupnika.

Zastupnici će razmatrati i usvajati i prijedlog Elaborata i Odluke o opravdanosti pokretanja zajedničkog studijskog programa Doktorski studij iz tehničkih nauka, trećeg ciklusa studija, na Univerzitetu u Zenici (UNZE). Riječ je o programu koji zajednički pokreću Metalurško-tehnološki, Mašinski i Politehnički faktultet UNZE-a.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Skupština tog kantona utvrđivat će i mišljenje o nacrtima dva federalna zakona – Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca te Zakona o podršci porodicama sa djecom.

Pred zastupnicima će se naći i Informacija o izvršenju alternativne krivične sankcije rad za opće dobro na slobodi te Informacija o dostignutom stanju u oblastima socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom u 2019. godini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

SDP ZDK: Zašto nema nastavka prekinute sjednice Skupštine

Redakcija

SBB BiH ZDK: Postojeća većina SDA, HDZ, ASDA svjesno marginalizira ulogu Skupštine

Redakcija

Meldina Ugarak uputila inicijativu za vraćanje novca od kazni za nenošenje maski građanima ZDK

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME