Skype proslavio 10. rođendan

Skype proslavio 10. rođendan

slika (9)

Skype na mjesečnom nivou koristi 300 miliona ljudi, a svakog dana na globalnom nivou se obavljaju razgovori u trajanju od dvije milijarde minuta što ga čini sastavnim dijelom naše svakodnevice.

Na današnji dan (29.08.) prije tačno 10 godina svijet je dobio Skype, sredstvo komunikacije bez kojeg se danas teško mogu zamisliti privatni, ali i poslovni odnosi na daljinu.

Povodom obilježavanja velikog jubileja, Skype poklanja 30 besplatnih Skype Wi-Fi minuta svim korisnicima, a da bi se poklon iskoristio u narednih 30 dana potrebna je registracija u naredna 24 sata. Više informacija o načinu na koji funkcioniše Skype Wi-Fi, korisnici mogu pronaći na Skype blogu.

Od lansiranja do danas broj korisnika Skype se neprestano uvećava. Danas oko 300 miliona ljudi na mjesečnom nivou koristi Skype, dok se svakoga dana na globalnom nivou obavljaju razgovori u trajanju od dvije milijarde minuta.

Široku primjenu Skype ima i u obrazovanju, a jedan od najsvjetlijih primjera sa našeg podneblja predstavlja primjer učiteljice u Pančevu, koja je prije tri godine pomoću Skypea priključila bolesnu učenicu ostatku razreda i tako učinila da ona neometano završi razred.

Još 2007. godine, ljekar Alan Okrainec iz Kanade je pomoću Skypea učio svoje studente iz zemalja u razvoju kako da obave laporaskopiju.

Danas Skype nastavlja svoju viziju, koja podrazumijeva dostupnost na svim platformama i svim vrstama uređaja.

Deset godina od nastanka, Skype je postao integralni dio naše svakodnevice, što je potvrđeno i integracijom ovog alata u Windows 8.1 koji će korisnicima širom svijeta postati dostupan 18. oktobra ove godine.

Izvor: Tanjug

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica