Portal 072info

Sladić: Još petnaestak sati kiše

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svjetlost je skoro na kraju tunela koju doslovno dijeli jedna noć. Nažalost, za stanovnike Tuzlanskog kantona duga noć, kaže meteorolog Nedim Sladić, koji danima najavljuje obilne padavine.

“Do utjecaja ogranka anticiklone i prestanka padavina dijeli nas još otprilike petnaestak sati za istočnu polovinu zemlje. Krajina i Hercegovina već sutra od prijepodneva uz više sunca, a padavine prestaju i oblačnost se smanjuje od poslijepodnevnih sati i u ostatku zemlje pa će se do kraja dana barem ukazati na horizontu koja zraka sunca. Tuzlanski kanton imat će izgledno još jedan val padavina u noći, a od prijepodneva on je u slabljenju. Glavni dio odmiče ka Srbiji gdje će praviti kiša slične probleme kao i kod nas.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Od srijede sve sunčanije, toplije, sparnije, no ne i posve stabilno, naročito u četvrtak i petak”, kazao je Sladić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta na području grada Tuzle.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Kiša je i na području općine Kalesija stvorila nove probleme za stanovništvo. Rijeka Gribaja u Tojšićima se izlila iz korita na dijelu kod pijace, gdje je voda presjekla i putnu komunikaciju za desetak stambenih objekata, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija. 

Zog izlijevanja rijeke Gostelje nakon što je od jutarnjih sati bio otežan saobraćaj na magistralnom putu M 18 u mjestu Đurđevik općina Živinice od 11:40 sati saobraćaj na ovom dijelu u potpunosti je obustavljen, potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a TK. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Patria

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

072info.com

Evo kakvo nas vrijeme očekuje danas

072info.com

Za vikend nam stižu kiša i pljuskovi, evo do kad će se zadržati

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6