Sladić: Nemojte se iznenaditi ako se sve najednom preokrene pa nas na ljeto poklope…

Nedim Sladic 696x464 1

Ako istaknemo podatak da smo prošle godine u ovo doba vodili bitku sa požarima diljem Bosne i Hercegovine, visokim temperaturama i sušom, šta nam, naspram ovog gore navedenog, toliko smeta malo svježijeg vremena? Istina, temperature su ispod uobičajenih, ali manje je štete.

Jasno je da je dugo vremena promjenjivo i nestabilno, i da nam sunca itekako treba, no prije ili kasnije priroda sve to izbalansira. Zato nemojte se iznenaditi ukoliko se sve najednom preokrene pa nas na ljeto poklope višednevne vrućine i izraženi afrički utjecaji.

A dok ljepše vrijeme ne dođe, i dalje naoružajte se kišobranom. U toku predstojeće noći i dalje se prognoziraju padavine u većem dijelu zemlje. U nižim područjima prognozira se većinom kiša i susnježica, a u područjima iznad 600 metara nadmorske visine snijeg.

Za razliku od prošlog utorka kada je veći dio Bosne i Hercegovine osvanuo pod debljim snježnim pokrivačem, ovog puta to neće biti slučaj.

Zbog kruženja vlažnog zraka, padavine će se nastaviti i tokom sutrašnjeg dana, no glavninom na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, dok u ostatku zemlje one su slabe, povremene i mjestimične.

U niskoj Hercegovini se prijepodne prognozira prestanak padavina, a tokom dana umjerena bura rastjeruje oblake pa se očekuju intervali djelomične vedrine.

— via NOVA BH

Prethodni članakNajbogatiji Bosanac i moćni čovjek Balkana u pohodu na Dalmaciju
Sljedeći članakMNOGI TVRDE DA JE OVO VOĆE NAJZDRAVIJE NA PLANETI: Evo zašto ih je dobro jesti što više