Slaven Raguž: Ovo je kraj dinastije Izetbegović

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Stranka demokratske akcije ne miri se s gubitkom vlasti u Federaciji BiH. Stavljanje Osmana Mehmedagića Osmice na američku crnu listu smatraju pritiskom koji ima za cilj pokušaj da se SDA na silu izbaci iz vlasti, jedan je od zaključaka glavnog odbora ove stranke.

Crne dane za SDA najavljuje lider HRS-a Slaven Raguž.

– Na svaki mogući način, vodstvo SDA okruženo oko Bakira Izetbegovića pokušava spasiti što se spasiti može – kazao je predsjednik HRS-a Slaven Raguž za RTV HB.

Raguž je govorio o sankcijama Mehmedagiću ali i o skandalu sa diplomom Sebije Izetbegović, te tvrdi kako je ovo definitivni kraj dinastije Izetbegović, na čelu bošnjačkog političkog vodstva.

– Najgori mogući scenarij je da reagira Kristijan Šmit (Christian Schmidt) na način da nametne dugoročna rješenje koja će dovesti do toga da se imenovanje Vlade Federacije donosi odlukom većine u parlamentu, što je za nas Hrvate pogubno.

Stoga, mislim da je strateški loš potez bio podrška Refiku Lendi za potpredsjednika FBiH. Smatram da se to moglo strateški puno bolje uraditi – kazao je Raguž.

Pogledajte video OVDJE