Portal 072info

Slaviša Božičić na klupi Čelika: Očekuje nas teška utakmica protiv Širokog, ali i težak raspored

Na Bilinom Polju sutra će se odigrati utakmica 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj će se sastati Čelik i Široki Brijeg.

Crno-crvene s klupe za trenere sutra će voditi novi šef stručnog štaba Slaviša Božičić koji je danas ujedno i zvanično predstavljen u prostorijama NK Čelik koji je ujedno kazao i svoja očekivanja od sutrašnje utakmice i budućnosti u Čeliku.

“Izuzetno sam počastvovan što sam dobio poziciju šefa stručnog štaba velikog kluba kao što je Čelik i nadam se da ćemo ostvariti rezultate na obostrano zadovoljstvo. Svi trebamo biti zadovoljni, posebno navijači Čelika, koje smatram najboljim u Bosni i Hercegovini i mislim da ćemo imati vremena da se radujemo”, kazao je Božićić.

Dodao je da mu dolazi protivnik koji je u usponu forme te da očekuju tešku utakmicu na Bilinom Polju.


“Stigao sam prije tri dana i sigurno je da ćemo imati nekih problema u komunikaciji, ali dosta se popravila atmosfera i samopouzdanje se vraća kod igrača. Bit će zanimljiva utakmica i očekujem pozitivan rezultat koji će nam dati prostor da iskoristimo reprezentativnu pauzu i da će Čelik nakon toga izgledati drugačije”, dodaje novi šef stručnog štaba.

Njegov saradnik na Bilinom Polju bit će Igor Jović, a nakon utakmice sa Širokim Brijegom slijedi reprezentativna pauza u kojoj želi bolje upoznati igrače.

“Raspored je jako težak, ali napominjem da imamo pauzu koja će nam značiti da se pripremi za utakmicu protiv Sarajeva pa i sve ostale. Mislim da ćemo biti spremni, a Čelik je veliki klub i nemamo razloga bojati se nikoga već se spremati psihološki i fiziološki za utakmice”, zaključio je Božičić te dodao da ekipa ima dosta kvaliteta.

Utakmica Čelika i Širokog Brijega igra se na Bilinom Polju u subotu 5. oktobra s početkom u 15:30 sati.

E.M/Klix.ba

Podijelite članak
  • 16
    Shares