Slavni su, bogati i imaju zlatno srce!

Podijelite vijest

slavni i bogatiMatt Damon

Glumac Matt Damon suosnivač je organizacije Water.org koja pomaže osigurati pitku vodu zemljama u razvoju. Osim toga podupire i ONE kampanju koja se bori protiv AIDS-a i siromaštva u zemljama Trećeg svijeta. Sa svojim je kolegama iz filma Oceans 11 osnovao i projekt Not On Our Watch koji skreće pažnju na ljudsku brutalnost u zemljama Trećeg svijeta.

Taylor Swift

Pjevačica Taylor Swift puno je puta do sada donirala novac u humanitarne svrhe, a donirala je i neke svoje haljine organizaciji Donatemydress.org. Osim toga nastupa i na besplatnim koncertima.

Daniel Radcliffe

Glumac Daniel Radcliffe koristi svoju slavu i kako bi doprinijeo dobrotvornim organizacijama kao što su ‘Lupus Foundation of America and Book Aid International’. Surađuje na projektu Trevor Project koji su podrška LGBT tinejdžerima. Također je sudjelovao i u mnogim kampanjama protiv homofobije.

Justin Bieber

Justin Bieber jedna je od najmlađih slavnih koja je pokrenula društvenu platformu Believe Charity kojoj je cilj prikupljanje sredstva za dobrotvorne svrhe. On također potiče i svoje fanove da pridonose svojim vremenom i novcima u dobrotvorne svrhe.

Selena Gomez

Selena Gomez je najmlađa UNICEF-ova ambasadorica dobre volje. Podizala je svijest o patnju ljudi u Gani i Kongu. Ona i Joe Jonas su pokrenuli medijski centar u Dječjoj bolnici u Pennsylvaniji u ime Zaklade Ryan Seacrest.

Nick Cannon

Nick Cannon je producent i voditelj HALO nagradnog showa koji prikazuje djecu koja pomažu drugima.

Brad Pitt i Angelina Jolie

Unatoč svom pretrpanom rasporedu i šestero djece o kojima se brinu, Brad Pitt i Angelina Jolie uvijek nađu vremena za dobrotvorne akcije i plemenite ciljeve. I prije nego su postali par oboje su bili uključeni u dobrotvorne svrhe. Zajedno su pokrenuli zakladu Maddox Jolie-Pitt koja nastoji zaštititi prirodne resurse i eliminirati siromaštvo. Osim toga, slavni je par do sada dao milijune dolara mnogim dobrotvornim organizacijama diljem svijeta.

Ellen DeGeneres

Budući da je Ellen DeGeneres ljubiteljica životinja, podržava The Gentle Barn, dom za zlostavljane životinje. Donirala je i puno novaca američkom Crvenom križu te Zakladi Susan G Komen za pronalazak lijekova.