mustafa muslic
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 17, 2021 @ 10:20
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

U moru tužnih priča kojima svjedočimo u današnje vrijeme, posebno bi vas mogla dirnuti ona Mustafe Muslića iz Brnjića kod Čelića.

NER FIT

Mustafa je ostao slijep davne 1988. godine. Tada ga je supruga, jednog dana kada je stigao s posla, posula kiselinom. U tuzlanskoj bolnici je bio osam mjeseci. Tek nakon izlaska počinje njegova borba.

‘Samo ja znam kako je bilo’, kazao je Mustafa na upit novinara da ispriča kakav je bio osjećaj osam mjeseci ležati u bolnici sa spoznajom da je ostao bez vida.

Poslije Tuzle prebacili su ga u bolnicu u Beograd. Jedan doktor iz Beograda rekao je da ga jedino jedna bolnica u Moskvi može spasiti i vratiti mu vid.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Mustafa kaže da je to i danas moguće.

“U Moskvi sam obavio dvije operacije. Ostala je još završna. Treba samo da mi udare rožnjaču i da progledam. Ali, ta operacija košta 10.000 KM”, kazao je Mustafa.

Dakle, ako biste imali tih 10.000 KM i otišli na operaciju, vi biste progledali, upitao je novinar, a Mustafa odgovara: ‘Za pola sata’.

Mustafa priča kako se godinama borio da skupi 10.000 KM, ali da su mu na svim vratima na koja je pokucao samo pričali ‘šuplju priču’ i da više nikome ne vjeruje.

Inače, on živi u izuzetno neuslovnoj kući što se i može vidjeti u videoprilogu. Kaže da mu niko ne pomaže ni oko čega te da čak sam mijenja crijep na krovu, kuha, kupa se itd.

U nastavku pogledajte kompletan razgovor s Mustafom na Youtube kanalu ‘Živa istina’. U donjem desnom čošku ćete primijetiti njegov broj mobitela na koji ga možete kontaktirati i ponuditi mu pomoć.

Pomozimo Mustafi da progleda, barem u 74. godini života.

LIDER