Slobodan pozvao prijatelje: Kupite domaću salatu od nane Fate iz Bijeljine, jer ne može prodavati na pijaci

Podijelite vijest

Početak aktivizma Slobodana Blagovčanina obilježen je na više načina, ali ono što je sasvim izvjesno jeste put koji on odlučno i samouvjereno gradi proteklih godina u aktivističkom svijetu.

Slobodan je odrastao u Bijeljini, a fakultet se odlučio upisati u Tuzli, tačnije studij psihologije.  Danas je projekt menadžer u Omladinskom resursnom centru Tuzla.

Na svom Facebook profilu Slobodan je u humanoj objavi pozvao prijatelje i poznanike da pomognu nanu Fatu iz Bijeljine:

“Fata Numinović iz Bijeljine uzgaja domaću salatu, koju zbog mjera zabrane penzionerima ne može da plasira na Zelenoj pijaci u Bijeljini.

Pozivam sve ljude koji vole da im se na trpezi nađe zdrava hrana da pozovu na 055 250-578 ili pronađu na adresi Ulica Save Šumanovića broj 7 (kod Ekonomskog fakulteta u Bijeljini).

Sa svojim suprugom Osmanom živi od niske mjesečne penzije, a kućni budžet je dopunjavala prodajom na pijaci. Dok očekuje veliki broj salata da joj rodi, istovremeno se boji da ih neće moći prodati zbog mjera zabrane.

P.S. Ukoliko se odlučite na poziv, molim Vas da imate strpljenja obzirom da Fata ima problema sa sluhom u posljednje vrijeme. Najbolje bi bilo da je pronađete lično uz nošenje zaštite.” napisao je na svom Facebook profilu ovaj mladi aktivista.


Podijelite vijest