SLOMLJEN NOS I MNOGO MODRICA: Ova žena nije pretučena, ona je žrtva optičke varke!

Podijelite vijest

Kada pogledate fotografiju ove žene, pomislite da je u najmanju ruku pretučena ili da je preživjela saobraćajnu nesreću. Međutim, žena je šetala gradom sa kćerkom i njenim partnerom koji su došli iz Amerike.

Nesreću, zbog koje ovako izgleda, izazvala je optička varka.

Anne Heenan (74) hodala je Novom ulicom u centru Grimbsbyja kada je pala na rub pločnika, a nije ga uočila zbog rapsporeda boja zbog kojeg je gotovo nevidljiv.

Penzionerka je slomila nos, uganula ligamente i zadobila veliki broj modrica, a nakon nesreće se boji otići do grada.

Ulica u kojoj je nastradala je nedavno otvorena, a i pločnik i cesta izgledaju isto. Međutim, sada se gradsko vijeće suočava s pozivima da procjene sigurnost ulice.

Anne, čije je lice i tri sedmice nakon nesreće puno modrica, smatra da nedostatak vizualne razlike između pločnika i ceste opasan i da taj problem treba riješiti.

„Mislim da je to strašno. Opasno jer ne možete razlikovati cestu i pločnik. Mislim da bi trebalo nešto uraditi, nacrtati bijelu liniju, bilo šta“.

Ann je šetala sa kćerkom i njenim partnerom kad se nesreća dogodila. To je drugi put da je išla tom ulicom otkako je obnovljena, ali presudno je bilo što je ovoga puta hodala vanjskom stranom pločnika.

„Moja noga je otišla dolje, udarila sam glavu i slomila nos. Moja kćerka i njen partner su me podigli, a jedan gospodin odveo nas je u njegov ured koji se nalazi u blizini“.

Pozvali su Hitnu pomoć, pregledali su je bolničari, a sljedećeg dana je otišla u bolncu.

„Ljekar je rekao da je nos slomljen i da sam sretna što ne moram na operaciju. Izvrnula sam nogu i istegla ligamente. I sada je vrlo bolno“.

doznajemo.com