Slonić u ZOO plakao bez prestanka pet sati (VIDEO)

60853070-slon-plac

Nešto što se rijetko kada vidi jeste užasan prizor u jednom zoološkom vrtu u Kini, gdje se mogla vidjeti scena kada majka slonica na sve moguće načine pokušava ubiti malog tek rođenog slonića, te tako su svi radnici u ovom zoološkom vrtu morali na neki način intervenirati.

Specifično je to što su veterinari prvi put pomislili da se radi o slučajnom incidentu, međutim pri otvaranju kaveza nakon dva sata i nakon izliječenih ozljeda, majka je opet napala svoje mladunče, prenosi Daily Mail.

Kako ističu zaposlenici zoološkog vrta u Rongchengu, u provinciji Shandong, mali slonić je nakon toga pet sati bez prestanka plakao, te s eosjećao jako loše i gledano sa zdravstvene strane.

“Mladunče je bilo jako uzrujano i plakao je za pet sati prije nego što smo ga uspjeli utješiti”, istakao je glasnogovornik zoološkog vrta.

“On nije mogao podnijeti da se rastao od svoje majke koja ga je pokušavala ubiti. Ne znamo zašto se majka okrenula protiv njega, ali nismo mogli riskirati”, dodao je.

Osoblje zoološkog vrta ističe da je slonić sada dobro i da dobro napreduje, te se nadaju njegovom brzom oporavku i njezi koju će mu pružati.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE