Slovenac imao srčani udar, ljekari u BiH mu spasili život

ss 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Hitnom intervencijom medicinskog osoblja UKC Republike Srpske spašen je život državljaninu Slovenije, saopćeno je iz ove medicinske institucije.

– Brzom intervencijom naših ljekara spašen je još jedan ljudski život. Naime, Stanko Lorbern (1958) iz Maribora (Slovenija) jučer je primljen sa jakim bolom u grudima, te su mu ljekari Klinike za kardiologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS dijagnostikovali akutni infarkt miokarda. Hitnom intervencijom pacijentu je ugrađen stent u Sali za kateterizaciju srca.

Već danas Stanko će biti uz terapijske preporuke otpušten na kućno liječenje – saopćeno je iz UKC RS.

Dodaju da je pacijent pohvalio kompletno osoblje, kao i opremljenost bolnice.

– Nisam očekivao da ću da ležim u dvokrevetnoj sobi jer u Sloveniji se leži u sobama sa pet ili šest pacijenata i da ću dobiti uslugu kao i u mojoj zemlji. Moja prva odluka je bila da idem za Ljubljanu, ali zbog hitnoće sam prebačen u Banju Luku. Sada shvatam da je bila pogrešna zamisao transporta do Ljubljane i da mi je život bio ugrožen. Apelujem na sve moje zemljake da ukoliko se slučajno zateknu sa sličnim tegobama na ovim prostorima da imaju povjerenje u UKC RS jer su nekad i minute presudne – rekao je Lorbern.