Slovenci grade novu fabriku na 11.000 kvadrata u Novom Travniku

15e2275ff783f6afb0e2287954b09316
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Firma ADK d.o.o. gradi novu fabriku u Novom Travniku na 11.000 m2 u kojoj je smješten i centralni garderober predviđen za 1.000 uposlenika.

Preduzeće ADK d.o.o. jedno je od najvećih slovenačkih poduzeća u metalsko-prerađivačkoj grani industrije u BiH. Veći dio djelatnosti predstavlja izrada složenih čeličnih konstrukcija od sitnozrnatog čelika i montaža završnih proizvoda. Odranije imaju proizvodnju i u Novom Travniku.

Upravo zbog zahtjevne tehnologije proizvodnje i nedostatka adekvatnog prostora koji se javio usljed proširenja obima posla, javila se potreba za formiranje dodatnog prostora koji će moći da prihvati sve ono što je zadano od samog procesa proizvodnje, terena i investitora, objavljeno je na web stranici Ledić arhitekture.

Ovaj savremeni koncept se prostire na čak 11.000 m2 te poštuje sve ono što je zatečeno i potrebno kako bi se proces proizvodnje dalje nastavio u svom punom obimu.

Kako bi jedan ovakav objekat koji je od velikog i ključnog značaja dobio dodatnu notu arhitektonskog utjecaja, javlja se igra sa bojama, nadstrešnicom, stepeništem koji će upravo ovakav prostor transformirati u nešto moderniji ambijent nego što imamo priliku da vidimo kada su industrijski pogoni u pitanju.