Portal 072info

Slovenci ne prestaju odvlačiti radnike iz BiH, traže ih na desetke

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako potreba slovenskih poslodavaca za radnicima iz Bosne i Hercegovine ne jenjava, potvrđuju novi oglasi za zapošljavanje koje gotovo svakodnevno objavljuje Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine u okviru sporazuma o suradnji sa Slovenijom, piše Glas Srpske.

Prema najnovijim oglasima, tri slovenska poslodavca traže sedam radnika, a priliku doći do posla imaju nezaposleni kuhari, vozači i monteri.
Kako je navedeno u jednom od natječaja, tvrtka Cleangrad iz slovenske općine Ljutomer traži pet montera metalnih konstrukcija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oni će imati priliku raditi 12 mjeseci za plaću od 900 eura i osiguran smještaj. Slovenski poslodavac od budućih radnika traži da imaju završenu osnovnu školu ili trogodišnju srednju školu.

Posao građanima Bosne i Hercegovine nudi i gostionica u Cerknici, koja traga za kuharom. Zainteresirani trebaju posjedovati srednju stručnu školu iz oblasti kulinarstva te godinu radnog iskustva, a onaj tko dobije posao, primat će 900 eura mjesečno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Priliku za posao imaju i nezaposleni vozači. Autoprijevoznik iz Kopra traži vozača teretnoga vozila koji posjeduje vozačku dozvolu s kategorijama B, C i CE te s radnim iskustvom od pet godina. Smještaj je osiguran, a mjesečna plaća iznosi 950 eura.

Bosna i Hercegovina sa Slovenijom ima sporazum o zapošljavanju radnika svih profila koji je na snazi od 2013. godine i od tada do 30. travnja ove godine u Sloveniju je otišlo 24.216 građana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posao kod slovenskih gospodarstvenika posredstvom agencije samo lani su dobila 9923 radnika iz Bosne i Hercegovine.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME