Slovenci razmatraju zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste

8CAD8F65 A3A6 4C1E 8A64 ABD334D991D5
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bojana Beović, vodeća slovenska infektologinja i čelna osoba vladine savjetodavne grupe za COVID-19, u razgovoru za mariborski Večer rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste.

Ona savjetuje slovenačkim turistima da budu izuzetno oprezni u Hrvatskoj, da se drže sigurne udaljenosti, nose maske, dezinficiraju ruke i stalno promatraju pojavu mogućih simptoma bolesti. Ni u kojem slučaju ne bi trebali ostati tamo gdje ima puno ljudi, recimo u noćnim klubovima ili prepunim barovima. 

ČITAJ JOŠ:  Pelješki most teško će završiti u roku: Kinezi žele dovesti svoje ljude

Slovenska vlada sinoć se sastala kako bi se raspravljalo o novim mjerama za pripremu obrane od drugog vala koronavirusa, a jedna od tema rasprave bila je – Hrvatska.

“Virus se razbuktao u cijeloj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uvjet da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slijede nova ograničenja”, rekla je Beović koja je na kraju otkrila koje je njeno mišljenje o cijeloj situaciji.

“Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebali razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenske turiste. Situacija je riskantna. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi val epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postat ćemo opasni i za druge zemlje”, kazala je.

ČITAJ JOŠ:  Nove mjere na hrvatskoj granici

Prema riječima Beović, jedan od najgorih mogućih scenarija je da se broj zaraženih u dvije sedmice može povećati za čak četiri puta.

Tradicionalno, na početku godišnjih odmora, na slovensku i hrvatsku obalu slijeva se mnoštvo turista.

Klix

GODISNJICA
MARKETING