Portal 072info

Slovenija: Maske ubuduće obvezne, Portugal i Albanija na crvenoj listi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slovenska vlada pooštrila je u srijedu epidemiološke preventivne mjere, pa nošenje maski u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu opet postaje obveza, izjavio je nakon vladine sjednice ministar zdravstva Tomaž Gantar.

Gantar je na konferenciji za novinare upozorio da na snazi i dalje ostaju mjere kao što su obvezna dezinfekcija ruku, održavanje fizičke distance i higijena kašljanja.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

“S obzirom na pogoršanje epidemiološke slike vlada je donijela zaključak o obveznom nošenju maski. One će biti obvezne u zatvorenim javnim prostorima i javnim prijevoznim sredstvima”, kazao je Gantar.

Gantar je kazao da će slovenska vlada ubuduće odluke o mogućem uvođenju novih mjera donositi nakon analize razvoja stanja svakih 14 dana, te da će se s obzirom na aktualnu situaciju tako odlučivati i o mogućoj promjeni režima ulaska u državu, prenosi Hina.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

“Zadnjih smo dana zbog novih uvjeta za prelazak granice izrekli oko 2700 mjera obvezne karantene”, kazao je Gantar, dodavši da vlada ponovo aktualizira pitanje uvođenja elektronske kontrole preko posebne mobilne aplikacije, kako bi se takve osobe mogle pratiti.

U slučaju da se to prihvati, bilo bi moguće da dodatne mjere zaoštravanja ne budu potrebne, kazao je Gantar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Zbog porasta zaraza u Sloveniji zadnjih dana i s obzirom na epidemiološku sliku u Europi, Albanija i Portugal stavljeni su na tzv. “crvenu listu” zemalja iz kojih zbog pogoršane situacije ulazak u Sloveniju od ponoći više nije moguć bez 14-dnevne karantene.

Osim toga, sa zelene liste epidemiološki sigurnih država od ponoći su skinute Luksemburg i Crna Gora, pa su stavljene na “narančastu” prijelaznu listu, manje sigurnih, što znači da se prilikom ulaska u Sloveniju iz tih država procjena o tome je li za pojedinu osobu potrebna karantena određuje s obzirom na njeno zdravstveno stanje, potvrdio je novinarima glasnogovornik vlade Jelko Kacin.

“Epidemiološka slika u Sloveiji danas je bolja nego prethodnih dana”, kazao je Kacin, komentirajući podatak da je u utorak bilo potvrđeno 7 novih zaraza, dok ih je dan ranije bilo 13.

Od sedam zaraza potvrđenih tijekom utorka, u tri slučaja radi se o “importu”, dva su slučaja uvezena iz BiH, a jedan iz Srbije, za jednog novozaraženog je još nejasno odakle je infekcija došla, a u dva slučaja još se traži njen izvor, odnosno kontakt preko kojega je do nje došlo.

Za one koji u Sloveniju ulaze zbog tranzita i imaju uvjete za ulazak uz predočenje potvrde da nisu zaraženi vrijedi nova pooštrena mjera po kojoj potvrda o negativnom testu na koronavirus ne smije biti starija od 36 sati.

Kacin je kazao da je to učinjeno kako bi se izbjegle zloupotrebe takvih potvrda, rekavši da je takvih

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fena


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 5
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Slovenija uvodi zabranu kretanja između opština

072info.com

I Slovenija obara rekord po broju zaraženih

072info.com

Slovenija zatvara kafiće i restorane, ograničeno kretanje

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6