Slovenija: Od ponedjeljka svi koji dolaze iz crvenih zona moraju u karantin

Slovenija granica
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Slovenija će od ponedjeljka izdavati rješenja o obveznoj karanteni onima koji dolaze iz “crvenih” zona na svim graničnim prijelazima s Hrvatskom, potvrdio je u petak ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Riječ je o onim slovenskim državljanima ili strancima s prebivalištem u Sloveniji koji su boravili u zemljama s “crvene liste”, visokorizičnim zbog epidemije covida-19, poput Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije, Kosova i Crne Gore, a tranzitiraju preko Hrvatske.

Njima su se do sada odredbe o obvezujućoj karanteni izdavale samo na 4 prijelaza.

ČITAJ JOŠ:  Velika potražnja na crnom tržištu: U BiH u prodaji najviše lažnih Viagri i Kamagri

Kažu da će sve trajati 5 do 7 minuta

Odredbe o karanteni uručivat će granična policija, nakon što ih automatski, u elektroničkom obliku, izda ministarstvo zdravlja, a postupak će trajati 5 do 7 minuta, kazao je Hojs.

Dodao je da se u vrijeme velikog prometa u dane vikenda na prijelazima mogu očekivati i duža čekanja, osobito na glavnim prijelazima kao što su Gruškovje/Macelj i Obrežje/Bregana.

Zadnja tri dana Slovenija bilježi 19 novih slučajeva zaraze dnevno, a glasnogovornik vlade Jelko Kacin kazao je u petak da su svi novi slučajevi iz već poznatih žarišta, da im je zaraza potvrđena testiranjem dok su se nalazili u izolaciji te da je dobro što je reprodukcijski broj širenja zaraze ispod jedan, što se smatra znakom da je širenje zaraze pod kontrolom.

ČITAJ JOŠ:  Jupić u otkrio hoće li vakcinacija protiv korone biti dobrovoljna
GODISNJICA
MARKETING