Slovenija pregovara o mješovitim policijskim patrolama na granici s Hrvatskom

Radnici BiH Slovenija 750x375 1 696x348 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Slovenija vodi završne pregovore s Italijom, Austrijom i Mađarskom o sporazumu po kojemu bi policajci iz tih država bili uključeni u granične ophodnje slovenske policije na granici s Hrvatskom, kazao je ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

Razlog za to je očekivanje da će se ilegalne migracije prema Sloveniji i schengenskom prostoru pojačati, te “kadrovska pothranjenost” slovenske policije, ali i protivljenje slovenske opozicije da prihvati zakonski prijedlog po kojemu bi granicu s Hrvatskom uz policijske ovlasti mogli nadzirati i pripadnici vojske, pojasnio je Hojs.

ČITAJ JOŠ:  Evropska unija poslala novac za oporavak u 16 zemalja

“Lijeve političke stranke bile su protiv toga da našu južnu granicu čuvaju pripadnici slovenske vojske, sada će valjda biti zadovoljni kad tamo budu strani policajci”, kazao je Hojs u razgovoru, dodavši da se o uključivanju hrvatske policije u te mješovite ophodnje ne razmišlja jer Hrvatska ima dovoljno posla s kontrolom svojih granica prema BiH i Srbiji.

Hojs je kazao da je u toku natječaj za nabavu i postavljanje dodatnih 60 kilometara žičane ograde na granicu s Hrvatskom, te da je u pripremi i novi projekt uspostave graničnog video nadzora, postavljanjem optičkih kabela ukopanih u zemlju, prenijela je Hina.

ČITAJ JOŠ:  Priča Bahmana Mousalua: Od grozota na putu ka BiH do mirnog života u Njemačkoj
GODISNJICA
MARKETING