Portal 072info

Slovenija: Skraćeno vrijeme obaveznog karantina važi i za one koji ulaze u zemlju

delo ljubljana
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U Sloveniji je u zadnja 24 sata uz rekordan 3.191 test potvrđeno 105 novih zaraza koronavirusom, tri manje nego prethodni dan, kad je zabilježen rekordan broj dnevnih infekcija od početka epidemije, objavila je u subotu slovenska vlada.

Time se ukupan broj potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao na 3.603, aktivnih slučajeva je 769.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trenutno je zbog covida-19 hospitaliziran 31 pacijent, od čega ih šest treba intenzivno liječenje, u zadnja 24 sata nije bilo novih smrtnih slučajeva, pa broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom ostaje 135, prenosi Hina podatke slovenskog ministarstva zdravstva.

Najviše novih zaraza u zadnja 24 sata potvrđeno je u Ljubljani (21), zatim u mjestu Braslovče, gdje je došlo do velikog prodora virusa u jednu osnovnu školu (8 slučajeva), Mariboru (7) i Kranju (6), a ostali su disperzirani po više desetaka općina. Osim tri slučaja “uvezena” iz inozemstva sve ostale potvrđene zaraze rezultat su lokalnog prijenosa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slovenska vlada objavila je u petak da unatoč povećanju broj zaraza za sada neće donositi nove restriktivne mjere, osim ukoliko se stanje ne bi jako pogoršalo. Od nedjelje je, radi lakšeg rada epidemiologa koji su na rubu održivih kapaciteta utvrđivanja kontakata, skraćeno vrijeme obaveznpog karantina za one u izolaciji sa 14 na 10 dana, što vrijedi za one koji ulaze u zemlju, ali i za druge kojima je određena izolacija.

Znanstveni institut “Jožef Štefan” koji za vladu radi analize i projekcije vezane za pandemiju covida-19 upozorio je u novoj analizi da se u sadašnjoj fazi broj novih zaraza udvostručuje svakih 16 dana, te da je stanje takvo da se reprodukcijski i efektivni broj širenja zaraze povećava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predvidjeli su da bi se broj novih dnevnih zaraza utvrđenih testiranjem u Sloveniji idućih dana mogao kretati između 20 i 100, te da će postupno rasti.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Slovenija s drugim najvećim brojem dnevnih zaraza od početka epidemije

072info.com

Sloveniju brine rast hospitalizacija i manjak medicinskog kadra

072info.com

U Sloveniji rekordan broj zaraženih, uvode se nove mjere

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)