Portal 072info

Slovenska infektologija za strožiju kontrolu osoba koji dolaze iz BiH i Srbije

slovenija korona
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slovenska infektologinja koja vodi stručni tim Vlade za koronakrizu zauzela se u ponedjeljak za strožu kontrolu ulaza u Sloveniju osoba koje dolaze iz Srbije i BiH, a u tranzitu su kroz Hrvatsku.

– Naša stručna skupina predlaže intenzivniji nadzor nad osobama koje prelaze slovensko-hrvatsku granicu. Događa se da ljudi dolaze iz Bosne, imaju naše dokumente i slovensku registraciju, a granični policajac ne zna odakle dolaze”, kazala je Beović u ponedjeljak u izjavi koju prenose mediji, te dodala da je i situacija u Hrvatskoj sada kritična jer se povećao broj dnevnih zaraza, pa Slovenija razmišlja da je prebaci na popis epidemiološki manje sigurnih zemalja.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Beović je tako sugerirala potrebu bolje međusobne suradnje graničnih policija Slovenije i Hrvatske, kako bi se dobile informacije ko je kroz obje države u tranzitu i ko je boravio u Srbiji i BiH i drugim državama na Balkanu koje su na “crvenoj listi” epidemiološki nesigurnih država, ocjenjuju mediji.

Dopisnici Slovenskog radija iz Beograda i Zagreba objavili su u u ponedjeljak da je Hrvatska “popustila” pod pritiskom Sarajeva i ponovo omogućila dolazak turista iz BiH na hrvatsku obalu bez karantene. Pri tome, kako navode, ti su turisti važni za spašavanje turističke sezone u dijelu srednje Dalmacije, gdje imaju velik broj svojih nekretnina, a mnogi imaju i hrvatsko državljanstvo, prenosi Hina Slovenski radio.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Beović, infektologinja bliska slovenskom premijeru Janezu Janši, ovih je dana u vezi situacijom u Hrvatskoj novinarima kazala da bi možda bilo dobro “propustiti” neko ljetovanje u Hrvatskoj i ostati kod kuće.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Slovenija uvodi zabranu kretanja između opština

072info.com

Stejt department kritikovao bh. vlasti

072info.com

Pandemija u BiH: U protekla 24 sata deset preminulih, 1.132 novozaraženih, najviše u…

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6