Slučaj “Memić”: Tužilaštvo BiH tražit će još dva mjeseca pritvora za Dupovca i Mutapa, postoje novi osumnjičeni za skrivanje dokaza

873x400 28
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit će najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca, saznaje “Avazov” portal.

Njima je krajem februara produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. aprila. Oni se nalaze u pritovu u Vojkovićima.

Dupovcu i Mutapu pritvor je  određen najprije 1.marta, a zatim i 26.februara zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti.

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, SIPA je podsjećamo, uhapsila 1. februara po naredbi Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH najavilo je proširenje istrage još na nekoliko osoba i kako saznaje “Dnevni avaz” postupajući tužilac podnijet će prijedlog pritvora da se ovim osoba odredi također  pritvor.

Kako je naveo tužilac Ćazim Hasanspahić već je pet svjedoka do sada zatražilo zaštitu. 

Uskoro će Tužilaštvo saopćiti za koje će osobe tražiti određivanje pritvora, a osumnjičene su za skrivanje dokaza.