SLUČAJ U BIH: Dužnika ugurao u auto, odvezao ga pa pretukao

SLUČAJ U BIH: Dužnika ugurao u auto, odvezao ga pa pretukao

Dvadesetšestogodišnji Boban M. iz Dervente osumnjičen je da se dvije godine bavio zelenaštvom koristeći lošu finansijsku situaciju građana, a terete ga da je jednog oštećnog čak ugurao u vozilo i na jednoj lokaciji pretukao.

Njemu na teret stavljaju krivična djela zelenaštvo, protivpravno lišenje slobode i tjelesna povreda.

Kako nam je potvrđeno, policija ga sumnjiči da je od 2018. godine do sada, koristeći teške životne situacije građana, davao na zajam određene sume od 500 do 2.000 maraka, kao i kraći rok da mu se taj novac vrati sa velikom kamatom.

“Policija je došla do pet građana kojima je davao novac, međutim postoji sumnja da ih ima mnogo više, ali  to ne smiju prijaviti. Kamata koju je uzimao je varirala u zavisnosti od sume i roka. Nekome je davao 500 maraka pa tražio 650, dok je nekima za 1.000 pozajmljenih maraka tražio da mu vrate 1.700”, rekao je izvor blizak istrazi.

Nakon davanja pozajmice, kako pojašnjava naš izvor, građanima bi prijetio, a kamate su znale rasti.

Takođe je osumnjičen da je jednog muškarca zbog duga ugurao u automobil i odvezao na jednu lokaciju, gdje ga je pretukao.

Kako su naveli iz Policijske uprave Doboj, policija je na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa pretresla stan i automobile koje koristi B.M. iz Dervente.

“Pretres je vršen zbog osnova sumnje da je B.M. izvršio krivična djela zelenaštvo, protivpravno lišenje slobode i tjelesna povreda, a pronađeni su i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, naveli su iz policije.

Navode da za B.M. postoji osnov sumnje da je dvije godine prilikom davanja novca na zajam koristio teško imovinsko stanje oštećenih te za sebe ugovorio i pribavio protivpravnu imovinsku korist.

“Takođe za B.M. postoji osnov sumnje da je u više navrata uputio prijetnje oštećenim licima zbog vraćanja preostalog duga te da je jedno oštećeno lice ugurao u svoj putnički automobil i odvezao na određenu lokakciju, nakon čega je istom nanio tjelesne povrede”, dodaju u PU Doboj.

Navode da je  zelenaštvo specifično krivično djelo koje građani rijetko ili nikako ne prijavljuju, te pozivaju građane da u slučaju da su oštećeni na ovaj način sve prijave policiji.

Nezavisne novine

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica