AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Crna Hronika

Učenik devetog razreda jedne osnovne škole iz Trebinja nanio je nožem povredu u predjelu koljena svojoj drugarici iz razreda, a slučaj je, po službenoj dužnosti, prijavio razredni starješina.

Kako nezvanično saznajemo, učenik je u četvrtak u školu donio mali nož, ali, navodno, da se pohvali drugovima da ga posjeduje i tako ga pokazujući nanio lakšu posjekotinu drugarici iz razreda.

Nije poznato da li se sve događalo u školskom objektu ili van škole, ali drugi učenici tvrde da su oboje vršnjaka normalno otišli kući i da rana kod djevojčice nije bila duboka.

Nezvanično smo saznali i to da su sutradan nakon incidenta u školu bili pozvani roditelji oba djeteta i obaviještene nadležne službe, ali se o svemu niko nije oglasio, osim policije koja je saopštila da se incident dogodio u četvrtak oko 18 časova,kada su dobili informaciju da je jedno maloljetno lice nanijelo tjelesne povrede drugom maloljetnom licu.

O događaju je obaviješteno Okružno tužilaštvo u Trebinju, odakle je potvrđeno da je dežurni tužilac naložio radnicima Policijske uprave Trebinje da preduzmu mjere i radnje iz svojih nadležnosti u cilju dokumentovanja krivičnog djela nanošenja tjelesne povrede.

U školi su nastavnici i pedagog izjavili da nemaju ovlaštenja za davanje bilo kakvih informacija, a direktor škole je cio dan bio odsutan, jer je imao sastanak aktiva direktora i nije se javljao ni na telefonske pozive.

Kako nezvanično saznajemo, dječak i djevojčica, koji su akteri pomenutog slučaja, nemaju ranijih školskih izgreda dobri su đaci.