82396C18 2C71 47A6 9D28 87781D4FC7EF
AUTOR: K.H.
DATUM: lis 21, 2021 @ 14:55
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Istražitelji saslušavaju desetine svjedoka nakon prijave građana koji su naveli da su žrtve prevare u Turističkoj agenciji Diamond Travel iz Banovića. Predmet je formiran, a prevareni građani, kako navode, novac još uvijek nisu dobili.

U augustu ove godine veći broj građana policiji je prijavio slučaj prevare u Turističkoj agenciji Diamond Travel iz Banovića, nakon čega je Kantonalno tužilaštvo u Tuzli formiralo predmet. Kako saznaje Klix.ba, u toku su različite provjere i istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti koje se vezuju za prijave.

“Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u augustu 2021. godine otvorilo je predmet koji se vezuje za prijave većeg broja građana protiv odgovorne osobe u Turističkoj agenciji Diamond Travel iz Banovića za nezakonitosti prilikom prodaje turističkih aranžmana za ljetovanje na različitim destinacijama, pri čemu su kupci isplaćivali cjelokupne iznose za ljetovanje, a aranžmani nisu uopće ili su samo djelimično realizovani”, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

U rad na predmetu je uključen Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK, Odsjek za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije i Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Banovići.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Iz ove turističke agencije je izuzeta poslovna dokumentacija i uređaji za elektronsku obradu podataka. U toku su saslušanja više desetina osoba u svojstvu svjedoka te se obavlja potrebno vještačenje, kao i druge potrebne provjere navoda prijava. MUP TK će obaviti sve potrebne provjere i tužilaštvu dostaviti izvještaj, nakon čega će biti donesena tužilačka odluka u predmetu”, kazao nam je Arnautović.

Od ranije je poznato da su klijenti prijave policiji podnosili protiv vlasnice turističke agencije A. Đ. , navodeći da su uredno platili aranžmane, međutim problem je nastao nakon što svoj boravak u hotelima na nekoliko turističkih destinacija nisu mogli ostvariti.

Za Klix.ba je nekoliko oštećenih klijenata potvrdilo da još uvijek čekaju isplatu novca, dok su iz Turističke agencije Diamond Travel još u augustu ove godine, posredstvom društvene mreže Facebook, putnike obavijestili da se isplata odgađa do okončanja istrage, po naredbi nadležnih.

LIDER