SLUČAJ U BIH: Pretukli 14-godišnjaka ispred džamije, učestvovao i efendija?

SLUČAJ U BIH: Pretukli 14-godišnjaka ispred džamije, učestvovao i efendija?

Redakciji portala Crna-Hronika javio se samohrani otac petoro djece, Sabahudin Ahmetović iz Tuzle koji tvrdi da su mu pretukli dijete ispred džamije u Moluhama.

Kako kaže, pretukao ga je 40-godišnji muškarac dok su dijelili bajramske paketiće.

“Bio u džamiji, klanjao je bajram namaz. Hodža mu je rekao da dođe (jučer) da dobije bajramske paketiće, da dobije on i njego brat. On kad je došao po paketiće, prišao je jedan čovjek sa leđa mom sinu. Taj čovjek je imao najmanje 40. godina.

Prišao je mom djetetu i uhvatio ga za vrat i iznio ispred džamije ispred škole kojom upravlja efendija iz Moluha. Tu ga je istukao, udario pesnicama u stomak. 14-godišnjak se nalazi na UKC Tuzla.

“Jedna gospođa je naletila i vidjela šta se dešava i odmah reagovala. Hvala joj. Da nje nije bilo, možda bi se to i tragično završilo. Bila su tu još djeca koja su to sve vidjela. Ja sam efediju pitao da mi da ime i prezime tog čovjeka. Saznao sam da je njegov komšija. On mi nije htio dati.

Navodno se sve dogodilo jer je muškarac optužio moje dijete da mu je uzelo 11 KM. Sve to kad se izdešavalo, efendija je uzeo moje dijete za ruku i odveo ga u dvorište džamije, derao se na dijete i rekao “Nemoj da te ja sad udarim pesnicama”.

Pogledajte ispovijest samohranog oca Sabahudina Ahmetovića za portal Crna-Hronika.  Cijeli slučaj prijavljen je policiji MUP-a TK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS