FF5FD89F 016A 4949 852B 0D918426C016
AUTOR: K.H.
DATUM: lis 27, 2021 @ 17:20
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS izveli su u utorak brzu akciju pod nazivom “Korner” prilikom koje su uhapsili dvije osobe.

NER FIT

Kako je saopćeno, prilikom brze operativne taktičke akcije FUP je uhapsio dvije osobe inicijala V. B. (1998.) i M. B. (1980.).

Oni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela iznude iz člana 295. stav 2. i produženog krivičnog djela iz člana 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe su od ranije poznate pravosudnim organima.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretnih stvari koje pomenute osobe koriste te su tom prilikom pronađeni predmeti koji potječu iz krivičnog djela, skupocjeni sat, kao i dokumentacija za putničko motorno vozilo marke Porsche Panamera, koje je predmet ovog krivičnog djela”, navodi se.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su u određenom vremenskom periodu od sportiste poznatog sarajevskog kluba oduzeli skupocjeni sat u vrijednosti od 120.000 eura te na isti način pokušali oduzeti pomenutno putničko motorno vozilo, u čemu su spriječeni.

“Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predate u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

Akcija Federalne uprave policije je izvršena uspješno u veoma kratkom periodu od nekoliko sati, korištenjem minimalnih resursa. Policijski službenici Federalne uprave policije će nastaviti rad po ovom predmetu.

LIDER