Portal 072info

SLUČAJ U FAZI ISTRAGE: Fotografije uginulih pasa zaprepastile građane

2AD4323E 63B2 4ED7 B50E F402B375F01C
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fotografije uginulih pasa lutalica obznanjene na društvenim mrežama, za koje autor objave tvrdi da su nastale u azilu za napuštene životinje, na lokalitetu Stranjana kod Zenice, zgrozile su bh. javnost.

Zbog šokantnih obznanjenih fotografija uginulih pasa, reagirali su iz Udruženja za spašavanje i zaštitu životinja “Šapa” Zenica, koji su podnijeli brojne prijave za hitno pokretanje istrage.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Zahtijevamo da nadležni, bez odlaganja, pokrenu istragu kako bi se istražili svi navodi. Smatramo da je nakon objave fotografija potrebno hitno izricanje mjera, a sve da se spriječi eventualno daljnje kršenje zakona – navode u reagiranju.

S druge strane, povodom ovih objava, oglasili su se i iz zeničke ALBA-e, koja, inače, rukovodi azilom. U svom pojašnjenju, činjenica, ne negiraju da su uginuli psi i obznanjenje fotografije iz azila za koji su zaduženi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– ALBA Zenica, zajedno s partnerom u ovom projektu, firmom WETA, koja pruža stručne usluge veterinarske skrbi, već četvrtu godinu upravlja skloništem, kao i Higijenskim servisom, u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima – ističu iz ALBA-e.

Napominju da njihov rad redovno kontrolira Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, odnosno veterinarski inspektori, a da je posljednji obilazak obavljen 31. avgusta. Na upit da li se na fotografijama nalaze psi iz njihovog skloništa, kazali su da je cijeli slučaj “u fazi istrage”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I dok istražuju, cjelokupna javnost, također, s posebnom pažnjom iščekuje šte će učiniti nadležni da bi rasvijetlili ove tvrdnje i zaštitili životinje ako se ispostave tačnima.

Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada zatražila je od ALBA-e, kojoj je azil povjeren na upravljanje, informaciju o navodnim nepravilnostima u radu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Inspekcijski pregled

– U očekivanju tražene informacije, želimo vas informirati kako na osnovu dosadašnje pozitivne prakse vjerujemo da uposlenici ALBA-e, kao njemačke kompanije koja strogo vodi računa o poštivanju svih zakonskih normi i propisa, profesionalno obavljaju svoj posao. Tokom inspekcijskih pregleda u proteklom periodu Službi nisu prijavljene nezakonitosti i nepravilnosti u radu azila – kažu iz Gradske uprave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 71
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ALBA o lažnim navodima za uginule pse u Azilu za napuštene životinje

072info.com

UKLANJANJE PASA SA ZENIČKIH ULICA Azil skoro popunjen!

072info.com

Zenica: Za tri dana sa ulica uklonjeno 30 pasa lutalica!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)