Portal 072info

‘Slučajevi X’ sa specijalcima MUP-a ZDK: ‘Reci da je tvoja droga! Pa nisam budala!’

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ekipa “Slučajeva X” tokom vikenda boravila je s pripadnicima Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona koji su na području Zenice vršili pojačane policijske kontrole. Jedna od zanimljivih situacija koju smo zabilježili sa zeničkim specijalcima jeste kada su pronašli određenu količinu narkotika kod vozača Golfa. Naime, vozač je tvrdio da narkotici nisu njegovi, već suvozačevi, te da ih je on dao njemu da mu ih čuva.

Vozač je rekao policiji: “Čekajte malo”, te pitao suvozača: “Šta ćemo za ovo?”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kada ga je policija pitala jesu li narkotici njegovi, vozač je odgovorio: “Nisu moji, nego njegovi, on mi je dao da držim kod sebe”, a potom se obratio svom drugu suvozaču riječima: “Molim te, reci da je tvoje.” Na to mu je suvozač rekao: “Pa nisam budala, kod tebe su našli.”

Na kraju su obojica lišena slobode, narkotici su fotografirani, a obradu nad uhapšenim preuzela je Kriminalistička policija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, zavirite u unutrašnjost baze Specijalne policijske jedince MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, koja je ujedno i jedna od najmodernijih i najopremljenijih baza u regiji. Heliodrom, najmodernija streljana i fitnes centar, fiskulturna sala, bazen za rekreaciju i ronilačku obuku, toranj za obuku alpinista, smještaj za pse, samo su dio sadržaja baze.

Ovaj objekt sadrži sve što jedan moderni centar za obuku savremene elitne specijalne jedinice treba sadržavati kako bi specijalcima omogućio da budu uvježbani za izvršenje najsloženijih policijskih zadataka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ostatak priče pogledajte u videoprilogu “Slučajeva X”.

Hayat.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 367
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME