873x400 1095
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Još jedan rijetki italijanski egzotični superautomobil susreo se sa svojim krajem prije vremena. Sasvim nov Lamborghini uništen je u saobraćajnoj nesreći na M1 putu blizu Vejkfilda u Velikoj Britaniji samo pet minuta nakon što je kupljen.

Prema navodima tamošnjih medija, superautomobil je imao neke mehaničke problem koji su ga usporili i na kraju upotpunosti zaustavili na sred autoputa, što je dovelo do velikih posljedica i sudara sa drugim automobilima.

Model je imao početnu cijenu od 314.654 dolara - Avaz, Dnevni avaz, avaz.baModel je imao početnu cijenu od 314.654 dolara

Čovjek koji je vozio kombi i udario u Lamborghini nikako nije mogao da izbjjegne sudar, pa je praktično uništio zadnju desnu stranu automobila. On je tom prilikom zadobio lakše povrede glave, koje na svu sreću nisu ozbiljne.

Sudeći po fotografijama koje je objavila lokalna policija i drugi vozači, superautomobil koji je učestvovao u sudaru je vjerovatno Lamborghini Huracan Performante Spyder – kabrio verzija trkačkog superautomobila koji je nekada držao rekord najbržeg kruga na Nurburgringu. Model je imao početnu cijenu od 314.654 dolara kada je lansiran prije dvije godine.